Денеска е понеделник, 1 јуни 2020 година, 154-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 212 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 1 минута, а ќе зајде во 20 часот и 2 минути.

Денов трае 15 часа и 1 минута.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 14 часот и 51 минута, а ќе зајде во 2 часот и 31 минута.