Денеска петок, 10 јули 2020 година, 193-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 173 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 7 минути, а ќе зајде во 20 часот и 10 минути.

Денов трае 15 часа и 5 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 23 часот и 34 минути, а ќе зајде во 10 часот и 16 минути.