Денеска среда, 8 јули 2020 година, 191-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 175 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 6 минути, а ќе зајде во 20 часот и 11 минути.

Денов трае 15 часа и 5 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 22 часот и 43 минути, а ќе зајде во 8 часот и 10 минути.