Денеска е вторник, 10 декември 2019 година, 344-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 21 ден.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 49 минути, а ќе зајде во 16 часот и 2 минути.

Денов трае 9 часа и 13 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 15 часот и 4 минути, а ќе зајде  во 4 часот и 40 минути.