Денеска е понеделник, 21 ноември 2022 година, 324-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 41 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 31 минути, а ќе зајде во 16 часот и 8 минути.

Денов трае 9 часа 37 минути.

Месечината која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее 3 часот и 21 минути, а ќе зајде во 14 часот и 42 минути.