Денеска е вторник, 22 ноември 2022 година, 325-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 40 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 32 минути, а ќе зајде во 16 часот и 8 минути.

Денов трае 9 часа 35 минути.

Месечината која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее 4 часот и 54 минути, а ќе зајде во 17 часот и 46 минути.