Денеска е недела, 8 декември 2019 година, 342-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 23 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 47 минути, а ќе зајде во 16 часот и 2 минути.

Денов трае 9 часа и 15 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 14 часот и 6 минути, а ќе зајде  во 2 часот и 35 минути.