Денеска недела, 12 јули 2020 година, 195-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 171 ден.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 8 минути, а ќе зајде во 20 часот и 9 минути.

Денов трае 15 часа и 1 минута.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, нема да изгрее ова деноноќие, а ќе зајде во 12 часот и 15 минути.