Денеска е четврток, 30 јуни 2022 година, 176-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 189 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот, а ќе зајде во 20 часот и 13 минути.

Денов трае 15 часа и 13 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 5 часот и 44 минути, а ќе зајде во 21 часот и 40 минути.