Денеска е четврток, 8 август 2019 година, 220-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 145 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 32 минути, а ќе зајде во 19 часот и 45 минути.

Денов трае 14 часа и 13 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 13 часот и 59 минути и нема да зајде ова деноноќие.