Денеска е среда, 3 јуни 2020 година, 156-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 210 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот, а ќе зајде во 20 часот и 3 минути.

Денов трае 15 часа и 3 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 17 часот и 22 минути, а ќе зајде во 3 часот и 29 минути.