Денеска е четврток, 15 август 2019 година, 227-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 138 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 40 минути, а ќе зајде во 19 часот и 36 минути.

Денов трае 13 часа и 56 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 19 часот и 53 минути, а ќе зајде во 5 часот и 16 минути.