Денеска е недела, 24 ноември 2019 година, 328-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 37 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 32 минути, а ќе зајде во 16 часот и 7 минути.

Денов трае 9 часа и 35 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 3 часот и 35 минути, а ќе зајде во 15 часот и 4 минути.