Денеска е понеделник, 2 декември 2019 година, 336-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 29 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 41 минута, а ќе зајде во 16 часот и 3 минути.

Денов трае 9 часа и 22 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 11 часот и 32 минути, а ќе зајде во 21 часот и 38 минути.