Денеска е четврток, 22 септември 2022 година, 260-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 105 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 19 минути, а ќе зајде во 18 часот и 33 минути.

Денов трае 12 часа и 14 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 2 часот и 19 минути, а ќе зајде во 17 часот и 23 минути.