Денеска е понеделник, 8 август 2022 година, 215-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 150 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 32 минути, а ќе зајде во 19 часот и 45 минути.

Денов трае 14 часа и 13 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 17 часот и 4 минути, а ќе зајде 52 минути по полноќ.