Денеска е понеделник, 27 јануари 2020 година, 27-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 339 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 52 минути, а ќе зајде во 16 часот и 40 минути.

Денов трае 9 часа и 48 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 8 часот и 32 минути, а ќе зајде во 19 часот и 12 минути.