Денеска е четврток, 18 август 2022 година, 225-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 140 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 43 минути, а ќе зајде во 19 часот и 32 минути.

Денов трае 13 часа и 49 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 22 часот и 53 минути, а ќе зајде во 12 часот и 48 минути.