Денеска е недела, 7 јули 2019 година, 188-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 177 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 4 минути, а ќе зајде во 20 часот и 12 минути.

Денов трае 15 часа и 8 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 10 часот и 19 минути, а ќе зајде во 23 часот и 43 минути.