Денеска е петок, 21 февруари 2020 година, 52-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 314 дена.

Сонцето во Скопје изгрева во 6 часот и 23 минути, а ќе зајде во 17 часот и 12 минути.

Денов трае 10 часа и 49 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 5 часот и 24 минути, а ќе зајде во 15 часот и 1 минута.