Денеска е петок, 28 јануари 2022 година, 28-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 337 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 51 минута, а ќе зајде во 16 часот и 42 минути.

Денов трае 9 часа и 51 минута.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 3 часот и 14 минути, а ќе зајде во 12 часот и 28 минути.