Денеска вторник, 12 октомври 2021 година, 285-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 80 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 41 минута, а ќе зајде во 17 часот и 59 минути.

Денов трае 11 часа и 18 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 13 часот и 42 минути, а ќе зајде во 22 часот и 33 минути.