Денеска е сабота, 9 ноември 2019 година, 313-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 52 ден.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 14 минути, а ќе зајде во 16 часот и 20 минути.

Денов трае 10 часа и 6 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 15 часот и 15 минути, а ќе зајде во 2 часот и 48 минути.