Денеска е понеделник, 9 декември 2019 година, 343-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 22 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 48 минути, а ќе зајде во 16 часот и 2 минути.

Денов трае 9 часа и 14 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 14 часот и 33 минути, а ќе зајде  во 3 часот и 36 минути.