Денеска сабота, 15 август 2020 година, 229-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 137 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 41 минута, а ќе зајде во 19 часот и 34 минути.Денов трае 13 часа и 53 минути. Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 1 часот и 26 минути, а ќе зајде во 17 часот и 7 минути.