Денеска е вторник, 19 ноември 2019 година, 323-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 40 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 26 минути, а ќе зајде во 16 часот и 10 минути.

Денов трае 9 часа и 44 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 22 часот и 44 минути, а ќе зајде во 12 часот и 26 минути.