Денеска среда, 21 октомври 2020 година, 296-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 70 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 52 минути, а ќе зајде во 17 часот и 43 минути.

Денов трае 10 часа и 51 минута.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 12 часот и 18 минути, а ќе зајде во 21 часот и 24 минути.