Денеска петок, 24 септември 2021 година, 267-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 98 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 21 минута, а ќе зајде во 18 часот и 30 минути.

Денов трае 12 часа и 9 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 20 часот и 16 минути, а ќе зајде во 9 часот и 38 минути.