Денеска е недела, 22 мај 2022 година, 138-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 227 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 8 минути, а ќе зајде во 19 часот и 52 минути.

Денов трае 14 часа и 44 минути.

Месечината, која е во фаза полна месечина ќе изгрее во 1 чадсот и 29 минути, а ќе зајде во 11 часот и 27 минути.