Денеска е вторник, 15 октомври 2019 година, 288-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 77 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 44 минути, а ќе зајде во 17 часот и 54 минути.

Денов трае 11 часа и 10 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 19 часот и 2 минути, а ќе зајде во 7 часот и 58 минути.