Барселона и Јувентус одржаа разговори во врска со евентуален трансфер на играчот од средниот ред Иван Ракитиќ во италијански клуб. Каталонците не ја прифатија понудата на италијанскиот шампион за „трампа“ на 31-годишниот Хрват за друг играч на Јувентус, како и паричен надоместок.

Вреднста на Хрватот на фудбалскиот пазар се проценува на околу 40 милиони евра.

Ракитиќ има важечки договор со Барселона до 30 јуни 2021 година.