Секој ќе ви љубомори за вашиот балкон или градина.

Дали знаевте дека можете сами да направите „стероиди за цвеќе”, кое ќе расте три пати побрзо и пообилно од вообичаеното?

Фитохормоните, витамини од групата Б и ауксини (растителни хормони), кои се наоѓаат во квасецот, активно ја стимулираат клеточната делба и растот на растенијата.

Хранењето од ваков вид го користат професионални одгледувачи на растенија.
Благодарение на ова оплодување, активноста на микроорганизмите во почвата нагло се зголемува. Значи, ако сакате вашите растенија да бидат здрави и да цветаат долго и изобилно, можете да подготвите раствор за нивна прихрана.
Исхрана за домашни растенија:

Ви требаат:
– 10 гр свеж квасец – 1 лажичка шеќер – 1 литар топла вода
Подготовка: Растворете го квасецот во вода, додадете шеќер и промешајте. Оставете да отстои, минимум 2 часа.
Со ваков раствор залевајте го цвеќето двапати месечно во есен-зима, и еднаш во десет дена во пролет-лето. 
Ќе забележите како лисјата стануваат позелени, а цутењето побујно и побогато.