Драмски театар Скопје  в сабота, 12 јуни, од 20 часот ќе одржи омаж насловен „#Драмски за Конески“.

– Повод е одбележувањето на стогодишнината од раѓањето на великанот и доајенот на македонската литература и писменост, Блаже Конески, соопшти ДТС.

Учесници во овој проект се првенците на Драмски: Катарина Коцевска Хаџи Василева, Анастас Тановски, Драган Спасов Дац, Маја Вељковиќ-Пановска, Игор Ангелов, Лилјана Вељанова, Дејан Лилиќ, Јелена Жугиќ, Зоран Љутков и Дамјан Цветановски.