Досегашниот собраниски спикер и актуелен претседавач со конститутивната седница во Собранието на Република Македонија, Талат Џафери, во изјава за ТВ21 нагласи дека засега нема план за тоа кога ќе го свика продолжувањето на започнатата и незавршена седница.

– Врз основа на моите надлежности, кога ќе одлучам тогаш ќе ја свикам. Јас засега немам никакви планови, изјави Џафери.

Тој вчера преку објава на Фејсбук ја одложи конститутивната седница, а јавноста ја информира и за тоа дека станал дедо и добил внук од ќерката.