Напаѓачот на руската репрезентација Артем Ѕјуба и италијанскиот напаѓач Андреа Белоти станаа лидери на ЕВРО 2020 по бројот на офсајди.

Двајцата играчи по седум пати се нашле во недозволена позиција.

Белоти учествуваше на шест натпревари на првенството со вкупно 220 минути поминати на теренот.

Ѕјуба одигра 265 минути на три натпревари.

На третото место според офсајди е уште еден напаѓач на италијанската репрезентација – Чиро Имобиле. Тој има шест недозволени ситуации за 447 минути игра.