Огромен лос залута во болница во најголемиот град на Аљаска, Енкориџ, привлечен од украсните билки во фоајето, па пациентите и вработените во страв гледале како животното само ужива во својата „вегетаријанска“ ужина.

– Лосот влезе во болницата низ вратата што беше отворена бегајќи од екстремниот студ во Енкориџ… Беше тоа мирна „посета“, изјави портпаролката на медицинската установа, Кирстин Ластуфка.

При кусата „посета“ на лосот на болницата, нема повредени.