ЕМИЛ ДИМИТРИЕВ: Се фалите со полската болница за која не критикувавте кога ја добивме од Норвешка во 2012 г.!

/ 30.03.2020

Полската болница Roll 2, со ниво на опременост за хируршки интервенции, од утре во употреба за медицинска заштита на граѓаните на Македонија. Ја обезбедивме како донација во 2012 год. од Кралството Норвешка со вредност од 2 милиони евра. Дел од оние што денес се гордеат со неа, тогаш критикуваа дека за нашата земја финансиски е неодржлив овој ресурс. Добро е што ја имаме, што помалку да се користи, напиша на својот Фејсбук профил поранешниот технички премиер Емил Димитриев.


Од истата категорија