На твитер, Венко Филиче се пофали дека немаме највисока смртност од Ковид 19 во регионот како што тврди ВМРО-ДПМНЕ и дека сме подобри и од многу земји во Европа и светот. Ова е табелата која ја пласираше Филипче. Како што можете да видите, процентите се изведени врз основа на корелацијата меѓу бројот на позитивни и бројот на починати.