Твитер фотографија која покажува дека демонстрантите кои ги пробија барикадите на полицијата пред Капитол Хил влегле внатре во зградата. Дарко Митревски и неговите медиумски поддржувачи-шарлатани да не се секираат:

Владо Јовановски е во Скопје. Тука се и Игор Дурловски и Бетмен и Дамовски. Но, чекај малку, овие влегоа внатре да спречат уставен процес. Нашите влегоа внатре да спречат ПУЧ. Каква игра на судбината!