Вечерва и Кичево се крена на нозе против штетните преговори кои ги води Владата на Зоран Заев заедно со други 10 градови во Македонија. Како што може да се види од фотографиите објавени на социјалните мрежи, кичевчани се потрудиле за поспектакулерни протести придружени со светлечки ефекти.