Мерцедесот на Грујо, премиерот на Чешка, знамето на Франција, пиар на Зоран Заев, гласи коментарот на Фејсбук за денешниот пречек на чешкиот премиер Андреј Бабиш во Скопје.

И се друго е познато: Мерцедесот за кој актуелната власт го гони поранешниот премиер Никола Груевски, поради тоа што во негово време е купен, за денес да се експлоатира. А за тоа, како што е познато, Груевски доби и казна затвор.

Излишно е повеќе, во постот на Фејсбук, во неколку реда, се е кажано.