Во Србија владее вистинска хистерија по енергетскиот пијалок „Прајм кој чин шест евра половина литар.

Го промовираа јутјуберите Логан Пол и КСИ, па во училиштата им наплаќаат на учениците кои немаат толку пари по 100 динари голтка, мирисање 50, а  сликање со шишето  200 динари.

Родителите иако знаат дека тој не е наменет за луѓе помлади од 18 години и дека количината на кофеин во едно шише е еднаква на пиење шест лименки кока-кола и две шолји кафе одеднаш сепак им го купуваат на децата за да не бидат понижени во друштвото.

Во Македонија, цената на овој пијалок е 349 денари за шише од половина литар.