Хокеарите на Русија синоќа ја победија Швајцарија со 3:0 и останаа единствената селекција со максимален ефект по шесте кола во групната фаза.

Резултати на другите три средби од 6.коло одиграно во текот на вчерашниот ден:
Австрија – Чешка 0:8
Германија – САД 1:3
Франциај – Финска 0:3.

Табела А-група: Финска 16 бода, САД 14, Канада 12, Германија 12, Словачка 9, Данска 5, Франција 1 и Велика Британија 0.

Табела Б-група: Русија 18 бода, Чешка 15, Шведска 12, Швајцарија 12, Летонија 6, Норвешка 6, Австрија 0, Италија 0.