ЈАНУШЕВ ЗА ПРИСЛУШУВАЊЕТО: Сега е јасно како Зоран Заев ги погодува пресудите пред да бидат објавени

/ 05.12.2018

Конечно знаеме како Зоран Заев ги погодува пресудите 2-3 недели пред тие да бидат објавени и конечно се докажува нашето тврдење дека се апсолутно лажни и невистинити тврдењата на власта дека повеќе не се прислушува, сега се прислушува повеќе од било кога, изјави Генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ, Игор Јанушев говорејќи за прислушувањето во Јавното Обвинителство.

Јанушев потенцираше дека за неполн месец имаме два огромни скандали и поради тоа неопходно е Оливер Спасовски веднаш да си поднесе неотповиклива оставка.

– Да не заборавиме прислушувањето започнува од периодот од кога е министер Оливер Спасовски.  Дали е ова е со знаење на Оливер Спасовски, дали некој го пушта низ вода, како што го пуштија за бегството на Груевски, но веројатно е интерна работа, вели Јанушев.

Тој посочи дека веднаш откако се објави скандалот власта изјави дека биле сигурни дека нема да има злоупотреба на прислушуваниот материјал, а тоа значи дека тие веќе го имаат и многу е веројатно да го користат за свои цели.


Од истата категорија