Кандидатот за претседател на СДСМ Димитар Ковачевски вечерва ја презентираше својата програма и визија пред членството во Куманово.

Покрај Ковачевски присуствуваше и министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски кој му даде поддршка и  го повика  членството да го избере Димитар Ковачевски за нов претседател на СДСМ.