Со покачувањето на платите се штитиме од големиот раст на цените, а буџетот го насочуваме онаму каде е најпотребно – директно во приходите на граѓаните.

Ова е пораката што премиерот Димитар Ковачевски ја упати од неговиот Фејсбук профил.