Расно куче вчера нападнало и искасало шестгодишно дете додека тоа се движело заедно со мајка му.

Настанот се случил во Скопје вчера околу 16.30 часот на на ул.„Речиште“  додека детето се движело со неговата мајка Б.С. (36) од Скопје.

Детето било каснато од куче раса „Шар Пеи“, сопственост на Х.К. (25) од Скопје.

Се работи на расчистување на случајот.