Маја ПЛАТНАР

9 години Здраво Живо, 9 години жива храна во Македонија, 9 години здравје
Пред 9 години ме викнаа на една телевизија да ја раскажам својата приказна со живата храна.
Тогаш за прв пат се роди Здраво Живо, за прв пат го употребив името, објаснувајќи дека храната е здрава и жива и ветив дека еден ден ќе стане ресторан.
Година дена потоа се роди и BistRaw Zdravo Zivo/ БистРо Здраво Живо
Девет прекрасни години, 3282 дена нови вкусови, секој ден нови пријатели
Здраво Живо е приказна, љубовна приказна
А еве и зошто