По повод смртта на Алексеј Навални, се огласи неговата мајка Људмила Ивановна Навална, која рече дека „не сака да прима сочувство“.

– Не сакам да слушам изјави за сочувство – рекла мајката Људмила.

Људмила Ивановна Навална изјави дека нејзиниот син бил жив и здрав пред неколку дена.

Сите го видовме на 12 февруари… Беше жив и здрав, весел – рекла таа.

Да потсетиме, рускиот опозициски лидер почина денеска на 48-годишна возраст во казнена колонија на поларниот Урал, каде одлежуваше 30-годишна затворска казна.

Твитер каналот на порталот Nexta со седиште во Варшава објави видео снимка, поточно дел од документарниот филм „Навални“ на Даниел Рор од 2022 година.

– Слушајте, имам нешто многу очигледно да ви кажам. Не смеете да се откажете. Ако решат да ме убијат, тоа значи дека сме исклучително силни. Треба да ја искористиме таа сила, а не да се откажуваме. Да се ​​потсетиме дека ние сме голема сила угнетена од лошите момци. Ние навистина не сфаќаме колку сме силни. Единственото нешто што е неопходно за триумф на злото е добрите луѓе да не прават ништо. Затоа, не мирувајте – рече Навални.