Капитенот на Брселона Лео Меси ќебид еинспирација за нова претстава на најпознатиотциркус Circe du Soleil, објавија двете страни. Циркусот е познат по тоа што веќе имал слични потфати – работеле заедничка претстава поврзана со Битлси и Мајкл Џордан, а сега во фокусот ќебиде Аргентинецот кој игра за Барселона.

– Се чувствувам неверојатно што циркусот ќе направи претстава поврзана со мојот живот,мојата страст и мојот спорт, изјави Меси.
Одушевување на криеја ниту од циркусот.
Фантастично е тоа што можеме да работиме со жива легенда.Убедени сме дека тоа ќе допре до публиката и фудбалските навивачи, изјави претседателот на циркусот Жонатан Тетро. Шоуто ќе се прикажува од идната година, а точниот датум за турнејата ќе биде дополнително соопштен.